Andreas förstår vikten av att fokusera på rätt saker: ”Debiteringen hanterar vi av operatörens provision samt avräkningen för sålda tjänster, vilket ger dig möjlighet att fokusera på din kund”.

Visst är det skönt när saker bara flyter på smidigt och man slipper allt krångel. Det tycker vi på Sergel Connect också. Här svarar Andreas som är specialist i området på frågor angående de betaltjänster Sergel Connect erbjuder.

Hej Andreas! Vad innebär det att betala via sin telefonräkning?

Det innebär att man slipper allt krångel med flera fakturor. Här får du möjligheten att betala dina tjänster direkt via din telefonräkning, något de flesta kunderna uppskattar.

Vilka fördelar finns det för era kunder?

Sergel Connect ser till att skicka dina faktureringsunderlag till respektive operatör. Därefter betalar slutkunden för dina tjänster tillsammans med övriga poster som de har på sina telefonräkningar. Debiteringen hanterar vi av operatörens provision samt avräkningen för sålda tjänster, vilket ger dig möjlighet att fokusera på din kund.

Vilka nummer stödjer ni?

Vi stödjer både betalnummer som börjar med 0900/099, samt nummerupplysningstjänster i 118-serien.

Avslutningsvis: Varför ska man använda Sergel Connects betaltjänster?

För att vi bryr oss om våra kunder och vi vill hjälpa de att realisera sina affärer genom att skapa smarta betal-och effektiva kommunikationsvägar.